Mám kaktusy na okně, mám je víc zalévat?
V poslední době jsem si všiml, že moje kaktusy, které mám na okně, vypadají tak nějak smutně. Mám je už pár měsíců a většinou jsem je zaléval tak jednou za měsíc, ale teď nevím, jestli to není málo. Takže se chci zeptat, jestli by bylo lepší je zalévat častěji nebo jak to vlastně funguje s těmi kaktusy? Sice vím, že jsou to sukulenty a mají rády sucho, ale zdá se mi, že některé z nich začínají vyblednout a listy vypadají jako by byly suché. Mám strach, že jim to moc neprospívá. Jak často bych měl přemýšlet o zalévání? Je to podle ročního období nebo podle teploty? Mám je také přes léto více chránit před sluncem, když je tam ten žár? Když na ně svítí slunce celý den, jestli jim to neškodí? Vím, že je důležité mít dobrou drenáž a neměl bych je nechat stát ve vodě, ale co když se mi zdá, že substrát úplně vyschne? Jak poznám, kdy potřebují vodu? Takže máte nějaké tipy, jak se o ně správně starat a co se týče té zálivky? Rád bych si byl jistý, že dělám pro své kaktusy to nejlepší. Děkuji za rady!