Kolik vody potřebuje kaktus mezi zavlažováním?
Nedávno jsem si pořídil pár kaktusů a jsem z nich opravdu nadšený. Jenže, jak jsem začal zjišťovat, péče o tyto rostlinky není tak jednoduchá, jak jsem si myslel. Mám na mysli jejich zavlažování. Někde jsem četl, že kaktusy jsou velmi odolné a nepotřebují moc vody, ale kolik přesně je to "moc"? Jak často by se měly zalévat? Vím, že to závisí na mnoha faktorech jako je velikost rostliny, roční období a samozřejmě i typ půdy, ve které jsou zasazené. Ale přece jen bych chtěl dostat nějakou konkrétní odpověď. Myslím, že bych rád věděl, jaké jsou doporučené intervaly mezi zavlažováním pro různé druhy kaktusů. Zajímalo by mě také, jestli existují nějaké signály nebo známky, podle kterých poznám, že už je čas na další zalití. A co třeba pokud je kaktus v květináči s drenáží versus bez ní? Jak to ovlivňuje potřebu vody? Vím, že málo vody může kaktusu ublížit, ale co když ho zaliji příliš? To mě opravdu zajímá a chtěl bych se ujistit, že dělám správné rozhodnutí, abych své kaktusy udržel zdravé a šťastné. Děkuji za jakoukoli radu!