Meskalin.cz/Fórum/Kdy zalévat kaktusy na podzim?

Kdy zalévat kaktusy na podzim?

Podzim už je tady a s ním i otázky týkající se zalévání našich milovaných kaktusů. Zajímalo by mě, kdy je vlastně ta nejlepší doba na to, abychom kaktusy na podzim zalévali. Jaký je rozdíl v péči o kaktusy během léta a podzimu? Slyšel jsem, že v tomto období je potřeba být opatrný, protože dny se zkracují a teploty klesají, což může ovlivnit jejich potřebu vody. Kdy je tedy ideální čas na to, abychom jim dopřáli trochu vody? Je lepší zalévat je ráno nebo večer? A co když máme kaktusy v bytě, ovlivňuje to také čas zalévání? Jak poznám, že potřebují vodu, když jsou venku a dny už jsou chladnější? Mám strach, abych je nepřelil nebo naopak nevysušil. Jaký máte názor na hnojení během podzimu? Také bych rád věděl, jestli se u různých druhů kaktusů liší potřeby nebo jestli platí nějaká obecná pravidla pro všechny. Ocenil bych jakoukoli radu nebo zkušenosti ohledně této problematiky.

153 slov
1.5 minut čtení
8. 11. 2024
Daniela Procházková

Zalévání kaktusů na podzim je fakt důležitý. Obecně platí, že jak se dny zkracují a teploty padají, kaktusy už tolik vody nepotřebují. Ideální je zalévat je tak jednou za měsíc, ale záleží na druhu a podmínkách, co máš doma. Když je venku chladno, tak dej pozor, aby ses jim nedostal do situace, kdy bys je přelil. Měj na paměti, že kaktusy v bytě můžou potřebovat víc vody než ty venkovní, protože tam je teplo a sucho. Zalévat radši ráno, aby měly čas se oschnout během dne. Poznáš, že potřebují vodu podle toho, jak jsou suché substráty – pokud je substrát úplně suchý do hloubky, tak je čas. Co se hnojení týče, tak na podzim už to moc nedoporučuju, spíš počkej na jaro. Jo a ano, každý druh může mít trošku jiný potřeby, ale většinou platí stejný zásady.

137 slov
1.4 minut čtení
18. 11. 2023
Alois Tichý

Kaktusy na podzim potřebují vodu mnohem méně než v létě, protože se blíží klidové období. Ideální je zalévat je tak jednou za měsíc, možná i méně, podle toho, jak suchý vzduch máte. Ráno je lepší čas na zalévání, protože se voda stihne vstřebat, než přijde chlad večera. U kaktusů v bytě to platí taky, ale tam můžeš trochu déle čekat, protože teplota uvnitř bývá stabilnější. Příznaky potřeby vody jsou většinou scvrknuté nebo povadlé části - buď opatrný, abys je nepřelil, to by mohlo být fatální. Co se týká hnojení, já osobně bych to v podzimu omezil nebo úplně vynechal, kaktusy už většinou nic nepotřebují. Různé druhy mají různou potřebu vody a živin, takže se na ně dívej individuálně. Obecně platí, že méně je víc. Takže se neboj, prostě buď opatrný a pozoruj je.

133 slov
1.3 minut čtení
1. 5. 2024
Radka Zichová
Meskalin.cz/Články/Zalévání kaktusů
Zalévání kaktusů v různých ročních obdobích: Jak přizpůsobit režim zavlažování podle sezónních změn a potřeb vašich rostlinObjevte tajemství správného zalévání kaktusů v různých ročních obdobích. Naučte se, jak přizpůsobit zavlažování, aby vaše kaktusy prosperovaly.
1000 slov
10 minut čtení
13. 6. 2021
RNDr. Tomáš Hrubý
Přečíst článek
Podobné otázky