Meskalin.cz/Fórum/Jak se starat o sukulenty, když mám děti a domácí zvířata?

Jak se starat o sukulenty, když mám děti a domácí zvířata?

Mám doma pár sukulentů, které jsem si zamilovala, ale teď mám strach, že se o ně nebudu moct pořádně starat. Mám malé děti a taky kočku, která je zvědavá na všechno, co se pohybuje. Jak to udělat, abych měla krásné a zdravé rostliny, ale zároveň aby byly v bezpečí jak pro děti, tak pro zvířata? Myslím na to, že bych je možná měla umístit na nějaké vyvýšené místo, ale co když je tam děti stejně dostanou? A jak je chránit před kočkou? Je nějaký způsob, jak zabezpečit sukulenty, aby je kočka nepřevrhla nebo nekousla do listů? A co se týče zalévání a péče o ně – jak často to mám dělat, když mám tolik dalších povinností? Existuje nějaký jednoduchý systém nebo tipy na to, jak mít rostliny zdravé a přitom se nestarat o ně pořád? Jaké konkrétní druhy sukulentů jsou vhodné do domácnosti s dětmi a zvířaty? Předem díky za každou radu!

152 slov
1.5 minut čtení
20. 10. 2022
Milan Maleček

Pokud máš malé děti a kočku, tak se určitě vyplatí sukulenty umístit na vyvýšené místo, třeba na polici nebo stůl, kde si na ně jen tak nedosáhnou. Pokud to nebude stačit, můžeš zkusit použít nějaké kryty nebo skleněné květináče, co by je chránily před zvědavými pacičkami. Pro kočky jsou některé sukulenty jedovaté, jako třeba aloe, takže se těmhle vyhni. Radši zvol něco bezpečnějšího jako je havortie nebo echeverie. Co se zalévání týče, tak na to doporučuji si nastavit připomínku v telefonu, třeba jednou za 2 týdny. Sukulenty toho moc nepotřebují a když je zapomeneš, tak jim to neublíží. Hlavně se snaž použít dobře odvodněné květináče a substrát, aby se ti nezapařily kořeny. Takže v klidu, dá se to zvládnout!

119 slov
1.2 minut čtení
16. 12. 2023
Patrik Baloun

Sukulenty jsou fajn, i když máš děti a zvířata. Mě osobně pomohlo mít je na vyšších místech, třeba na poličkách nebo na oknech s parapetem. Samozřejmě, pokud máš malé děti, tak to může být risk, ale můžeš použít nějaké dekorativní květináče s vyšším okrajem, aby se k nim tak snadno nedostaly. Kočka by mohla mít tendenci je převrhovat, takže se hodí nějaký těžší květináč nebo třeba zavěšené rostliny. Místo na stropě taky není špatný nápad, pokud máš možnost.

Co se týče zalévání, tak většina sukulentů vydrží dlouho bez vody. Zkus zalévat jednou za 2-3 týdny, stačí jen trochu. A pokud máš čas, nastav si připomínku v mobilu, aby ses nezapomněla podívat na rostliny.

Pokud jde o druhy, tak třeba Echeveria nebo Haworthia jsou super a nejsou jedovaté pro kočky ani děti. Takže klidně je zkus. Hlavně nezapomeň na dobrou drenáž v květináči, to je pro sukulenty důležitý. Držím palce!

149 slov
1.5 minut čtení
20. 10. 2024
Ivana Králová
Meskalin.cz/Články/Sukulenty indoor
Jak vybrat nejlepší sukulent pro vaše bytové podmínky?Průvodce výběrem sukulentů, které se nejlépe hodí do různých typů domácností na základě světelných podmínek a vlhkosti.
1000 slov
10 minut čtení
13. 1. 2022
RNDr. Tomáš Hrubý
Přečíst článek
Podobné otázky