Meskalin.cz/Fórum/Jaký sukulent je nejlepší pro začátečníky?

Jaký sukulent je nejlepší pro začátečníky?

Slyšel jsem, že sukulenty jsou ideální pro lidi, kteří začínají s pěstováním rostlin, ale nejsem si úplně jistý, který z nich je ten pravý pro mě. Mám v plánu si pořídit nějaké rostlinky do bytu, ale nechci se hned na začátku trápit s něčím náročným. Jaký sukulent byste doporučili jako nejodolnější a nejjednodušší na údržbu pro začátečníka? Zajímalo by mě, jestli jsou nějaké konkrétní druhy, které snášejí méně ideální podmínky jako třeba občasné zapomenutí na zalévání nebo nedostatek světla. Mám rád rostliny, které se dají pěstovat i v bytě a nevypadají jako klasické kaktusy, takže by bylo super, kdyby to byly třeba nějaké hezky vybarvené nebo zajímavě tvarované sukulenty. Přemýšlel jsem o nějakých na internetu, ale mé znalosti jsou dost omezené a nevím, co bych měl hledat. Jaké máte zkušenosti? Jaký sukulent je tedy ten nejsnáze pěstovatelný pro někoho, kdo teprve začíná a chtěl by si vytvořit nějakou malou kolekci?

150 slov
1.5 minut čtení
9. 9. 2022
Markéta Kratochvílová

Tak pokud hledáš sukulent, co je fakt jednoduchý na pěstování, doporučil bych ti třeba Echeverii. Mají hezký barvy a tvary, vypadají jako malé růžičky a snesou i menší péči. Další možnost je Haworthia, ty jsou super odolný a zvládnou i slabší světlo. Můžeš je mít klidně v bytě, nepotřebují moc zalévat, stačí občas. Cactus rodu Jade (Crassula ovata) je taky dobrá volba - má zajímavý tvar a je taky dost nenáročný. Když zapomeneš na zalití, nic se neděje. Takže vybírej z těchhle a určitě neuděláš chybu. Hlavně jim dej dobrý květináč s drenáží, aby nezahnívaly.

95 slov
1 minut čtení
30. 10. 2022
Eduard Šťastný

Takže pro začátečníky bych řekl, že nejlepší je třeba "Echeveria". Je to hezká rostlina, má různé barvy a tvary, takže si vybereš podle sebe. Další skvělou volbou je "Aloe Vera", ta je odolná a navíc má i léčivé účinky. Pak je tu "Sedum" – ten snese fakt hodně, včetně nedostatku světla a občasného zapomenutí na vodu. Můžeš zkusit i "Jade plant" (Crassula), ta je super na péči a vypadá dobře. Všechny tyhle sukulenty jsou ideální do bytu a nemusíš se bát, že bys je zničil nějakou chybou. Mají rády sluníčko, ale zvládnou i míň světla. Hlavně to s vodou nepřeháněj, radši méně než víc.

104 slov
1 minut čtení
14. 11. 2023
Natálie Doležalová
Meskalin.cz/Články/Sukulenty indoor
Jak vybrat nejlepší sukulent pro vaše bytové podmínky?Průvodce výběrem sukulentů, které se nejlépe hodí do různých typů domácností na základě světelných podmínek a vlhkosti.
1000 slov
10 minut čtení
13. 1. 2022
Ing. Jana Květinová, Ph.D.
Přečíst článek
Podobné otázky