Meskalin.cz/Fórum/Můžu používat běžnou zeminu na sukulenty?

Můžu používat běžnou zeminu na sukulenty?

Zdravím všechny milovníky sukulentů a kaktusů! Mám takovou otázku ohledně pěstování těchto úžasných rostlin. Zatímco se snažím zjistit, jak nejlépe pečovat o své sukulenty, narazil jsem na různé názory ohledně substrátů. Takže moje otázka zní: Můžu používat běžnou zeminu, co mám doma, pro sukulenty? Myslím jako tu klasickou zahradnickou zeminu, co je dostupná v obchodech. Četl jsem někde, že sukulenty potřebují speciální substrát, který je dobře odvodněný a vzdušný, ale nevím si rady, jestli ta běžná zemina by mohla fungovat nebo ne? Jaké jsou vaše zkušenosti? Dokáže ta půda udržet sukulenty v dobrém stavu a co když se mi zdá, že jsou moc mokré? Odpovídá to na jejich potřeby? Budu ráda za všechny rady a tipy!

116 slov
1.2 minut čtení
7. 10. 2022
Jakub Mareš

Sukulenty fakt potřebujou dobrou drenáž, takže běžná zahradnická zemina není ideální. Ta klasická zemina může být moc těžká a zadržovat vodu, což sukulenty nesnášej. Když se používá normální zemina, hrozí, že kořeny začnou hnít, protože nemají rády mokro. Zkus si koupit speciální substrát pro kaktusy a sukulenty, nebo si udělat vlastní směs. Například smíchej běžnou zeminu s perlitem nebo pískem, aby to bylo vzdušnější a lépe odvodněné. Tak budeš mít větší šanci, že tvé sukulenty budou šťastné a zdravé. Pokud už máš sukulenty v normální zemině a zdá se ti, že jsou moc mokré, tak je lepší je přesadit co nejdřív.

101 slov
1 minut čtení
31. 12. 2024
Antonín Bárta

Jasně, můžeš zkusit použít běžnou zeminu, ale moc to nedoporučuju. Sukulenty potřebují hodně vzduchu a spoustu vody, takže klasická zahradnická zemina, co je těžká a drží vlhkost, není ideální. Může se ti stát, že budou moc mokré a začnou hnit. Lepší by bylo smíchat tu zem s nějakým pískem nebo perlitem, aby to mělo lepší odvodnění. Taky se prodávají speciální substráty na sukulenty a kaktusy, což by mohlo být pro tebe jednodušší. Takže pokud chceš, aby tvoje sukulenty byly v pohodě, radši si udělej nějakou směs nebo kup něco přímo určenýho pro ně. Držím palce!

95 slov
1 minut čtení
15. 11. 2024
Ondřej Marek
Meskalin.cz/Články/Sukulenty indoor
Růst sukulentů: Co ovlivňuje jejich zdraví a vitalitu v interiéru?Objevte tajemství zdravého růstu sukulentů a zjistěte, jak osvětlení, zavlažování a substrát ovlivňují jejich vitalitu.
1000 slov
10 minut čtení
3. 9. 2021
Ing. David Kořínský
Přečíst článek
Podobné otázky