Jaké hnojivo je nejlepší pro kaktusy a sukulentky?
Už nějakou dobu se snažím pěstovat kaktusy a sukulentky, ale pořád si nejsem jistý, jaké hnojivo by bylo pro ně to nejlepší. Vím, že tyhle rostliny potřebují jinou péči než klasické květiny, a jsem si vědom, že s hnojením je to taky trochu specifické. Slyšel jsem něco o tom, že by se mělo používat speciální hnojivo určené přímo pro kaktusy a sukulenty, ale co to vlastně znamená? Jaké látky by mělo obsahovat? Mám se zaměřit na organické hnojivo nebo je lepší zvolit nějaké chemické? A jak často bych měl kaktusy a sukulentky hnojit, aby nedošlo k předávkování? Zkoušel jsem už různé přípravky, ale nikdy jsem si nebyl jistý, jestli dělám správně. Jaký máte názor na tekutá hnojiva versus granule? Je pravda, že některé druhy kaktusů vyžadují jinou péči než jiné? Kde vůbec sehnat kvalitní hnojivo za rozumnou cenu? Snažím se najít rovnováhu mezi péčí o rostliny a tím, abych je nezabil hnojením. Pokud máte nějaké zkušenosti nebo tipy, budu moc vděčný za každou radu. Rád bych se dozvěděl víc o tom, co funguje a co ne. Díky!