Může špatný substrát ovlivnit růst kaktusů?
Zajímalo by mě, jestli má špatný substrát nějaký vliv na růst kaktusů. Myslím, že jsem se možná trochu unáhlil s výběrem zeminy, když jsem začal pěstovat své první kaktusy. Použil jsem substrát, který jsem měl doma a nebyl si úplně jistý, zda je vhodný. Mám pocit, že je moc těžký a vůbec nepropouští vodu tak, jak bych si představoval. V poslední době se mi zdá, že moje rostlinky nerostou tak, jak by měly a někdy dokonce vypadají, jako by začínaly usychat. Někde jsem četl, že kaktusy potřebují speciální směs s dobrým odvodněním a že klasické květinové substráty mohou být pro ně nevhodné. Je to možné? Jak moc by tedy měl být substrát přizpůsoben specifickým potřebám kaktusů? Měly by se používat nějaké speciální přísady nebo je lepší koupit rovnou nějaký hotový substrát určený přímo pro kaktusy? Rád bych slyšel zkušenosti ostatních pěstitelů a jejich názory na to, jak moc může špatný substrát ovlivnit růst a celkový vzhled mých kaktusů. Je to něco, co bych měl řešit co nejdříve? Děkuju za každou radu!