Jak poznám, že je čas na nový substrát pro sukulenty?
Mám pár sukulentů a čím víc se o ně starám, tím víc mě zajímají jejich potřeby. A teď jsem se dostal do situace, kdy si nejsem úplně jistý, jestli už je čas na nový substrát. Jaké jsou vlastně ty hlavní signály, které mi napoví, že by bylo dobré substrát vyměnit? Vím, že sukulenty potřebují dobrý odtok a správné složení půdy, ale jak to poznat na vlastní rostlině? Všiml jsem si, že některé listy začínají lehce ztrácet barvu a celkově mi přijdou takové unavené. Někdo mi říkal, že to může být známka toho, že už substrát neplní svou funkci, ale co když je problém někde jinde? Jakou roli hraje třeba hnojení nebo přesazování? Co byste doporučili jako ideální interval pro výměnu substrátu? Je lepší to dělat na jaře nebo v létě? A co když mám sukulenty v různých květináčích, mají snad všechny stejné požadavky? Jak si mohu být jistý, že nový substrát bude pro mé rostliny ten pravý? A co vlastně znamená, když mi někdo říká 'substrát pro sukulenty'? Je to něco speciálního nebo mohu použít i něco jiného? Budu rád za jakékoliv zkušenosti nebo tipy, protože chci svým sukulentům poskytnout tu nejlepší péči.