Meskalin.cz/Fórum/Přírodní metody na mšice u kaktusů?

Přírodní metody na mšice u kaktusů?

Narazil jsem na problém se svými kaktusy a potřeboval bych poradit. Mám pár krásných exemplářů, které jsem si pořídil nedávno, ale bohužel se na nich objevily mšice. Zkoušel jsem je omývat vodou, ale zdá se, že to moc nepomáhá. Chtěl bych se zeptat, jestli existují nějaké přírodní způsoby, jak se těchto otravností zbavit. Slyšel jsem něco o česnekových roztocích nebo možná i o mýdle, ale nevím, jak to správně udělat. Jaké máte zkušenosti s likvidací mšic z kaktusů? Funguje třeba nějaký bylinkový odvar nebo něco podobného? Nerad bych použil chemii, protože chci, aby moje rostliny zůstaly zdravé a silné. Taky by mě zajímalo, jestli je potřeba nějaká prevence, abych se tomuto problému vyhnul do budoucna. Pokud máte nějaké tipy na ochranu kaktusů před těmito škůdci, budu vděčný za každou radu. Děkuji!

131 slov
1.3 minut čtení
29. 9. 2023
Kristýna Pernicová

Zkus to s česnekem, fakt to funguje. Udělej si česnekový nálev: rozmixuj pár stroužků česneku s vodou, nechej to přes noc a pak to sceď. Můžeš to nalít do rozprašovače a postříkat tím kaktusy. Mýdlový roztok je další možnost, stačí rozpustit kus mýdla v teplé vodě a postříkat. Vydrží to pár dní, takže po nějaký době to chce zopakovat. A co se prevence týče, tak koukej kaktusy nechat v dobrym prostředí, bez přetékání vody a snaž se je pravidelně kontrolovat. Zase tak moc to není, když je budeš mít pod dohledem.

91 slov
0.9 minut čtení
25. 10. 2024
Ludmila Jiránková

Nejlepší přírodní způsob, jak se zbavit mšic na kaktusech, je udělat si česnekový roztok. Stačí rozmixovat pár stroužků česneku s vodou a nechat to chvilku odstát. Pak to přeceď a postříkat tím kaktusy. Mělo by to pomoct, protože mšice česnek nemají rády. Další možnost je mýdlový roztok – smíchej vodu s kapkou tekutého mýdla (nejlépe přírodního) a taky tím postříkej rostliny. Pozor, ať to moc nepřeháníš, aby se kaktusy nespálily. A prevence? Zkus pravidelně kontrolovat rostliny a udržovat je v dobré kondici. Dobře větrané místo a nezapomínej na hnojení – silnější rostlina je odolnější vůči škůdcům. A pokud máš jiný pokojový květiny, dávej pozor, aby se ti to nerozšířilo. Držím palce!

111 slov
1.1 minut čtení
23. 11. 2024
Monika Konečná
Meskalin.cz/Články/Ochrana před škůdci
Jak se zbavit mšic na sukulentech bez chemiePraktické rady a přírodní metody pro odstranění mšic z sukulentů a prevenci jejich opětovného výskytu.
1000 slov
10 minut čtení
21. 8. 2023
RNDr. Tomáš Hrubý
Přečíst článek
Podobné otázky