Co na mšice? Potřebuji pomoc na sukulentech!
Mám problém se svými sukulenty a to konkrétně s mšicemi, které se mi na nich objevily. Vždycky jsem si myslel, že sukulenty jsou odolné rostliny, ale teď se mi zdá, že ty malé potvory je začínají ohrožovat. Zkoušel jsem je omývat vodou a doufal jsem, že se tím zbavím, ale nějak to nefunguje tak, jak bych si představoval. Mám doma několik druhů sukulentů, některé z nich jsou ze zahradnictví, jiné jsem dostal jako dárky. Nechci, aby ty mšice zničily moji sbírku, která pro mě hodně znamená. Vím, že existují různé přírodní i chemické způsoby, jak se jich zbavit, ale nejsem si jistý, co je pro sukulenty nejbezpečnější a nejúčinnější. Měli byste nějaké tipy nebo rady? Měli byste doporučit nějaký konkrétní přípravek nebo metodu? Jak často bych měl kontrolovat rostliny? A co když už mšice napadly i sousední rostliny - mám je oddělit nebo raději preventivně ošetřit i ty? Hledám praktické rady a zkušenosti od těch z vás, kteří už s tímto problémem měli zkušenosti. Děkuji moc za jakoukoliv pomoc!