Jaké hnojivo je nejlepší pro sukulenty?
Když se člověk pustí do pěstování sukulentů, zjistí, že to není jen o tom je zasadit do květináče a občas je zalít. Vím, že hnojiva hrají klíčovou roli v tom, jak budou naše rostlinky prospívat a jaký budou mít vzhled. Měly by být silné, krásně zelené a plné života! Ale co si vlastně počít s tím množstvím různých přípravků na trhu? Je tu tolik různých typů hnojiv – tekutá, granule, organická, syntetická – a já jsem úplně zmatený. Co je pro sukulenty opravdu to nejlepší? Vím, že někteří lidé doporučují speciální hnojiva přímo určená pro kaktusy a sukulenty, ale je to fakt potřeba? Měli byste vůbec hnojit v zimě, nebo je lepší to nechat na jaro a léto, kdy rostliny více rostou? Jak často by se mělo hnojit a v jakých dávkách? A co pokud mám sukulenty smíchané s jinými rostlinami? Jak se s tím vypořádat? Mohlo by mi někdo poradit, jaké konkrétní značky by mohly být dobré, nebo jestli existují nějaké domácí recepty na přípravu hnojiva? Uvítal bych jakékoli tipy a rady od těch zkušenějších. Díky moc!