Jak nejlépe přezimovat kaktusy doma?
S blížícími se zimními měsíci se mi v hlavě honí myšlenky na to, jak správně postarat o mé milované kaktusy. Mám jich doma několik a vím, že každá rostlina je jiná, ale přece jen bych se rád dozvěděl, jakých zásad bych se měl držet, abych jim zajistil tu nejlepší péči během zimy. Měly by být na chladnějším místě, nebo je lepší je nechat v teple? Jak často je zalévat, když venku mrzne a sluníčko moc nesvítí? Slyšel jsem, že některé kaktusy potřebují v zimě i klidové období, ale co to vlastně znamená? Co by mělo být ideální místo pro jejich přezimování? Je dobré je přesouvat z místa na místo, nebo by měly mít stálé místo po celou zimu? A co osvětlení? Mám je nechat na okně, nebo raději ve tmě? Nechci, aby mi umřeli, tak budu vděčný za každou radu. Takhle mě napadá spousta otázek ohledně péče o kaktusy v zimních měsících. Jaké máte tipy a triky vy? Co funguje vám a co se ukázalo jako chyba? Rád bych si udělal jasnější obrázek o tom, jak se o ně postarat a aby mi dělaly radost i další jaro.