Můžou kaktusy přežít v parném létě?
Zdravím všechny milovníky kaktusů a sukulentů. Mám dotaz, který mě trápí už nějakou dobu. Chtěla bych se zeptat, jestli kaktusy zvládají horké letní dny, kdy teploty šplhají až k těm nejvyšším hodnotám. Slyšela jsem, že jsou to rostliny z pouště, a tak by měly být na slunce zvyklé, ale co když je opravdu moc horko? Možná se ptáte, proč to vlastně řeším. Mám doma několik různých druhů a letos se chystám je na léto přesunout ven. Zajímalo by mě, jaké podmínky potřebují, aby přežily a nevyschly, případně jak je správně zalévat, aby to nebylo příliš. Vím, že kaktusy mají v sobě zásoby vody a jsou docela odolné, ale nebojím se, že by mohly trpět horkem. Je potřeba je nějak chránit před přímým slunečním zářením během nejteplejších částí dne? Nebo by mohly být umístěny na balkóně na slunci po celý den? Jak to děláte vy? Přemýšlím i o tom, jestli je dobré kaktusy během léta přihnojovat nebo radši nechat v klidu. Také bych chtěla vědět, jestli existují nějaké speciální druhy kaktusů, které jsou odolnější vůči extrémnímu horku. Omlouvám se za tolik otázek najednou, ale opravdu si ráda poslechnu vaše zkušenosti a rady. Děkuji vám předem za odpovědi!