Proč bych měl mulčovat kolem svých rostlin?
Když se podívám na svou zahradu, často jsem přemýšlel, co všechno bych mohl udělat pro to, aby mé rostliny vypadaly zdravěji a silněji. Nedávno jsem slyšel o něčem, čemu se říká mulčování, a začal jsem se zajímat, jaké výhody to může mít pro mé kaktusy a sukulenty. Vím, že mulčování je nějakým způsobem pokrytí půdy kolem rostlin, ale proč bych to měl vlastně dělat? Je to jen další práce navíc, nebo má skutečně smysl? Jaké konkrétní přínosy má mulčování pro rostliny jako jsou kaktusy, které potřebují speciální péči? Dále mě zajímá, jestli mulčování pomáhá udržet vlhkost v půdě, nebo jestli má nějaký dopad na regulaci teploty. A co plevel? Pomůže mi mulčování zbavit se ho? Také bych rád věděl, jaký typ mulče je nejlepší pro exotické rostliny jako jsou sukulenty a jak často bych měl mulč obnovovat. Myslím si, že by to mohlo být užitečné nejen pro mé rostliny, ale také pro celkový vzhled zahrady. Mohli byste mi prosím objasnit, proč je mulčování důležité a jaké konkrétní výhody to může přinést? Děkuji!