Jaký druh mulče je nejlepší pro kaktusy a sukulenty?
Mám takový dotaz ohledně mulčování mých kaktusů a sukulentů. Vím, že to může mít velký vliv na jejich zdraví a růst, ale nejsem si úplně jistý, jaký typ mulče by byl pro ně nejlepší. Hledal jsem nějaké informace, ale je tu tolik různých názorů a doporučení, že se v tom začínám ztrácet. Někteří lidé říkají, že by se měly používat kameny nebo štěrk, protože to napomáhá odvodu vody a brání hnilobě. Jiní zase doporučují organický mulč jako je kůra nebo kokosová drť, což prý pomáhá udržovat vlhkost v půdě. Ale jak to vlastně funguje? Myslím, že by mě zajímalo také, zda je důležité zohlednit specifické potřeby jednotlivých druhů, které mám. Mám tedy v plánu pěstovat různé kaktusy a sukulenty, ale nevím, jestli pro každý druh platí něco jiného. Jaké máte zkušenosti s mulčováním? Jaké druhy mulče používáte vy a proč? Je nějaký specifický tip nebo trik, který byste doporučili? A co třeba použití barevných kamenů - má to nějaký vliv na rostliny? Budu rád za jakoukoliv radu nebo osobní zkušenost. Díky!