Kdy je nejlepší doba na zasazení kaktusích semen?
Přemýšlím, kdy je vlastně ta ideální doba pro zasazení kaktusích semen. Vím, že kaktusy jsou fascinující rostliny a každé semeno má své specifické potřeby, ale je těžké se zorientovat v tom, jaký čas je pro výsev ten nejlepší. Mám pocit, že většina lidí doporučuje jaro, ale co když mám semena, která jsou taková trochu zvláštní? Jak to ovlivňuje roční období? Vyplatí se mi čekat na léto, nebo je lepší začít s výsevem už teď? Ovlivňuje teplota vzduchu nebo vlhkost substrátu úspěšnost klíčení? Slyšel jsem, že by to mělo být v období, kdy už je dostatek slunečního světla, ale co když žiji v oblasti, kde je slunce v zimě málo? A co umístění nádob s těmi semeny – je lepší mít je na okně, kde svítí slunce, nebo někde ve stínu, aby nedošlo k přehřátí? Zajímalo by mě také, jaké jsou tipy pro přípravu substrátu a jestli použít speciální směsi pro kaktusy nebo stačí klasická zemina. Máte nějaké zkušenosti s tímto tématem? Na kdy bych měl plánovat svůj výsev, abych měl co největší šanci na úspěch? Díky za jakékoliv rady a zkušenosti!