Co dělat, když se mladé kaktusy začínají roztahovat?
Mám problém se svými mladými kaktusy, a tak bych se chtěl zeptat, co dělat, když se začínají hodně roztahovat. Mám je doma na okně, kde mají dost světla, ale zdá se mi, že se nějak moc vytahují za světlem. Nechci, aby vypadaly jako nějaké podivné stvoření s dlouhými nohami. Je normální, že se mladé kaktusy takhle chovají? Jaký je důvod, že se takto roztahují? Je možné s tím něco udělat nebo je to prostě součástí jejich růstu? Zkoušel jsem je otáčet, aby měly vyváženější osvětlení, ale nevím, jestli to pomáhá. Mám pocit, že by mohlo pomoci i přesazení do jiného substrátu nebo většího květináče. Je ale pravda, že někteří lidé říkají, že příliš časté přesazování může být špatné pro jejich zdraví. Jak často bych měl kaktusy přesazovat? A co údržba? Jak mám správně zalévat kaktusy, aby se nedeformovaly? Myslím, že bych taky měl zkontrolovat teplotu a vlhkost vzduchu, protože někde jsem četl, že příliš vysoká vlhkost může také způsobit problémy. Kdybych měl přidat hnojivo, je lepší použít speciální pro kaktusy nebo něco univerzálnějšího? Poraďte prosím, co dělat a jaký by mohl být nejlepší postup pro prevenci tohoto roztahování. Děkuji všem za rady!