Meskalin.cz/Fórum/Můžu pěstovat kaktusy v běžném květináči?

Můžu pěstovat kaktusy v běžném květináči?

Zajímalo by mě, jestli je možné pěstovat kaktusy v takových těch obyčejných květináčích, co se prodávají v každém zahradnictví nebo supermarketu. Slyšel jsem, že kaktusy potřebují speciální podmínky a substrát, ale co když mám jenom nějaký starý květináč, který už nikdo nepoužívá? Je to dostatečné pro pěstování těchto zajímavých rostlin, nebo bych měl investovat do něčeho speciálního? Myslím, že je fajn mít doma kaktusy, ale nevím, jestli jim bude chutnat v takovém obyčejném květináči. A co substrát? Mám použít normální zeminu nebo existuje něco jiného, co by bylo lepší? Jaké jsou vaše zkušenosti s pěstováním kaktusů v běžných květináčích? Funguje to? Děkuji za jakékoliv tipy a rady!

107 slov
1.1 minut čtení
27. 8. 2022
Emil Jiránek

Pěstování kaktusů v obyčejných květináčích je úplně v pohodě, ale je dobrý mít na paměti pár věcí. Kaktusy mají rády dobré odvodnění, takže pokud ten květináč nemá dírky na dně, tak to nebude ideální. Co se substrátu týče, normální zemina není nejlepší, protože zadržuje moc vlhkosti. Lepší je použít substrát pro sukulenty nebo si namíchat vlastní - třeba písek, perlitu a zahradní zeminu. Takže klidně můžeš použít starý květináč, ale trošku se pohrát s tím, co do něj dáš. Vím, že kaktusy jsou docela odolný, ale jestli jim chceš dopřát to nejlepší, tak neuděláš chybu s kvalitním substrátem a květináčem s odvodněním.

102 slov
1 minut čtení
21. 4. 2022
Šárka Štěpánková

Kaktusy můžeš pěstovat v běžných květináčích, ale je dobrý mít na paměti pár věcí. Hlavně, aby ten květináč měl dírky na dně. Kaktusy nesnáší přemokření, takže odtok vody je klíčovej. Co se substrátu týče, normální zemina není úplně ideální. Lepší je koupit specializovaný substrát na kaktusy nebo si udělat směs s pískem a perlitem pro lepší drenáž. Takže pokud máš starý květináč s odtokem a k tomu správnou půdu, tak by to mělo fungovat. Kaktusy jsou celkem odolný, takže když jim dáš dobrou péči, mělo by to jít. Hodně štěstí!

90 slov
0.9 minut čtení
28. 6. 2024
Kristýna Skálová
Meskalin.cz/Články/Trendy v botanice
Sukulenty v designu: Nejnovější směry a techniky pěstováníObjevte fascinující svět sukulentů a naučte se, jak je efektivně pěstovat a využívat v různých designových koncepcích.
1000 slov
10 minut čtení
22. 1. 2020
Bc. Martina Zelenková
Přečíst článek
Podobné otázky