Meskalin.cz/Fórum/Které sukulenty nejlépe snášejí sucho?

Které sukulenty nejlépe snášejí sucho?

Zdravím všechny milovníky sukulentů! Chci se zeptat, které druhy těchto úžasných rostlin jsou nejodolnější vůči suchu? Mám na mysli sukulenty, které nepotřebují moc vody a zvládnou i delší období bez zálivky. Mám doma několik kaktusů a pár dalších sukulentů, ale občas zapomínám zalévat a bojím se, že jim to neprospívá. Narazil jsem na informace, že některé druhy jsou skutečně schopny přežít v extrémních podmínkách a v podstatě si vystačí s tím, co jim příroda dá. Možná by se mi hodily tipy na konkrétní odrůdy, které jsou pro takové podmínky ideální. Jaké máte zkušenosti s pěstováním sukulentů jako je agáve, aloe nebo třeba echeveria? Jak často je zaléváte a jaké máte triky na udržení jejich zdraví i v období sucha? Rád bych se dozvěděl víc o tom, jak správně pečovat o tyto rostliny, aby vydržely co nejdéle bez vody. Také by mě zajímalo, jestli jsou nějaké speciální techniky, které pomáhají sukulentům přežít v horkých letních měsících. Díky všem za rady!

159 slov
1.6 minut čtení
22. 6. 2023
Martina Vondrová

Tak hele, pokud hledáš sukulenty, co zvládnou sucho, doporučil bych se podívat na agáve. Tyhle rostliny fakt nepotřebují moc vody a jsou fakt odolné. Potom je tu aloe, hlavně aloe vera, co taky snese dlouhý období bez zálivky. Echeveria? No, ty jsou hezký, ale občas potřebujou víc péče než agáve nebo aloe. Zkoušej je zalévat jednou za měsíc nebo tak, záleží na počasí. A v létě je dobrý je mít na místě, kde není přímý slunce celý den, aby se nespálily. Mám taky tip – když zaléváš, dej pořádně a pak nechej substrát oschnout. Jinak ti začnou hnít kořeny. Jo a vzdušnost půdy je důležitá! Takže nějaký drénovací kamínky do substrátu se hodí. Jinak jak píšeš, pravidlo "méně je více" funguje u sukulentů na 100%. Držím palce!

127 slov
1.3 minut čtení
7. 11. 2024
Olga Hamplová

Existuje spousta sukulentů, co snášejí sucho fakt dobře. Například agáve je super, vydrží i extrémní teplo a moc vody nepotřebuje. Aloe vera je další skvělá volba, zvládne delší období bez zalévání. Echeveria jsou taky odolné, ale je dobré je hlídat, aby nebyly moc na přímém slunci. Kaktusy, co už máš, se taky snadno starají a většinou stačí jednou za měsíc. V létě je fajn je dávat do stínu, aby se nespálily. Nezapomeň na drenážní misku, to pomůže s odvodněním, aby kořeny nezhnily. Jinak stačí mít hlínu pro sukulenty a moc to nepřehánět s vodou. Oprava: zalévat radši méně než víc. Držím palce s pěstováním!

104 slov
1 minut čtení
14. 1. 2025
Rudolf Pražák
Meskalin.cz/Články/Trendy v botanice
Sukulenty v designu: Nejnovější směry a techniky pěstováníObjevte fascinující svět sukulentů a naučte se, jak je efektivně pěstovat a využívat v různých designových koncepcích.
1000 slov
10 minut čtení
22. 1. 2020
Bc. Martina Zelenková
Přečíst článek
Podobné otázky