Můžu dát sukulenty ven, když je teplo?
Nedávno jsem si pořídil pár sukulentů a teď, když už je venku to krásný sluníčko a teplo, přemýšlím, jestli je můžu vzít ven. Mám strach, že by se mohly spálit nebo dostat nějakou nemoc. Jak to vlastně funguje? Jaké jsou ideální podmínky pro sukulenty, když je horko? Mohu je dát na slunce hned, nebo bych měl začít někde ve stínu a postupně je aklimatizovat? A co noční teploty? Pokud v noci klesne teplota, nemohou se nějak poškodit? Ještě jsem slyšel, že některé druhy snáší horko lépe než jiné. Jak poznám, které z těch mých jsou odolné a které by raději zůstaly uvnitř? Když už je vezmu ven, jak často bych měl kontrolovat vlhkost půdy? A co zalévání? Měl bych zalévat častěji, když jsou venku nebo stejným způsobem jako předtím doma? Také se mě zmínili o tom, že by se mělo dávat pozor na déšť, protože někteří sukulenty nemají rádi přemokření. Jak to tedy udělat správně? Prostě se snažím přijít na to, jak to udělat bez problémů a přitom si užít tu krásnou zahradu s těmi úžasnými rostlinami. Díky za pomoc!