Meskalin.cz/Fórum/Kdy mám zastavit zalévání kaktusů na zimu?

Kdy mám zastavit zalévání kaktusů na zimu?

Zdravím všechny milovníky kaktusů! Mám dotaz ohledně zalévání, protože se blíží zima a nevím, jak to s mými kaktusy správně nastavit. Vím, že kaktusy mají specifické potřeby a že v zimě by měly být v určitém klidu, ale kdy přesně bych měl přestat zalévat? Je to třeba už teď, nebo se dá ještě počkat? Myslím, že by bylo dobré znát nějaké konkrétní signály. Mám několik různých druhů a každý z nich vypadá jinak. Někde jsem četl, že některé kaktusy potřebují více vody i v zimě, ale já se obávám, že je přeliju. Jak dlouho vlastně trvá ten zimní spánek? A co když je moje místnost docela teplá? Mám je i tak nechat bez vody delší dobu? Takže jakou strategii mám zvolit pro správnou péči během zimních měsíců? Děkuji všem za rady!

131 slov
1.3 minut čtení
2. 5. 2024
Magdaléna Dvořáková

Když se blíží zima, tak většinou doporučujou přestat zalévat kaktusy od konce října do začátku března. Záleží ale na druhu, některý kaktusy zvládnou trochu vody i v zimě, ale obecně bys měl být opatrnej. Pokud je tvá místnost teplá, kaktusy můžou mít pocit, že je jaro a začnou růst, takže je dobrý je nechat na suchu, dokud se neochladí. Zimní spánek může trvat tak 3-4 měsíce. Nejlepší je počkat, až substrát úplně vyschne, než je zase zaliješ. Kdyby si měl pochybnosti, radši míň než víc vody. Kontroluj je pravidelně a jakmile začneš cítit, že jsou měkký nebo mají jiné příznaky přelévání, tak to s vodou radši stopni. Držím palce!

109 slov
1.1 minut čtení
14. 12. 2024
Roman Král

Když se blíží zima, je dobrý přestat zalévat kaktusy tak kolem konce října nebo začátku listopadu. Kaktusy většinou v zimě spí a potřebují méně vody, protože se zastaví růst. Pokud máš teplejší místnost, můžeš je občas zkontrolovat, ale ideálně vodu moc nedávat. Pár druhů sice snese trochu vlhkosti, ale radši se držet toho, že čím méně, tím lépe. Zimní spánek trvá tak do března, takže klidně můžeš vydržet bez zalévání až do té doby. Hlavně nezapomeň na to, že pak na jaře bys měl začít zalévat víc, jak se budou probouzet. Takže teď už jenom zkontrolovat, jestli nejsou suché a jinak si dej nohy nahoru.

105 slov
1.1 minut čtení
3. 12. 2024
Jitka Kočová
Meskalin.cz/Články/Zimní spánek rostlin
Příprava kaktusů na zimní období: Klíčové tipy pro úspěšný zimní spánekObjevte, jak správně připravit kaktusy na zimu, aby zajistily zdravý spánek a následný růst na jaře. Praktické rady a tipy pro údržbu kaktusů v zimě.
1000 slov
10 minut čtení
26. 5. 2022
Bc. Michal Dvořák
Přečíst článek
Podobné otázky