Jak často zalévat sukulenty?
Zdravím, mám doma několik sukulentů a už nějakou dobu se snažím o jejich pěstování, ale pořád si nejsem jistý, jak často je vlastně zalévat. Hlavně mám na mysli ty klasické druhy, jako jsou například aloe vera nebo různá echeveria. Slyšel jsem, že sukulenty by měly být spíše na sušší straně, ale pak mi někdo říkal, že je potřeba je zalévat pravidelně, jinak začnou schnout. Já se snažím najít nějakou zlatou střední cestu, ale docela se v tom ztrácím.
Někdy mám pocit, že bych je měl zalévat jednou za týden, ale obávám se, že to je moc. Zároveň jsem slyšel o tom, jak je důležité sledovat půdu a pokud je suchá, tak zalít. Jenže jak poznat ten správný čas? Co když bude moc horko nebo zase naopak moc chladno? Jak to ovlivňuje potřebu vody? A co třeba zimní období? Myslím, že během zimy by měly mít sukulenty nějaký jiný režim péče, ale kolikrát zalévat v zimě? Když už mluvíme o té půdě, jaký typ substrátu je pro ně nejlepší? Je lepší špeciální mix na sukulenty nebo stačí normální kaktusový substrát? Jak jste to dělali vy s vašimi rostlinami? Kdyby se mi podařilo zjistit nějaké základní informace o tomhle tématu, myslím si, že bych byl mnohem klidnější a moje sukulenty by určitě vypadaly líp. Takže jak často vlastně zalévat sukulenty a co všechno mám brát v potaz?