Meskalin.cz/Fórum/Můžu použít běžné hnojivo na květiny na kaktusy?

Můžu použít běžné hnojivo na květiny na kaktusy?

Dobrý den, potřebovala bych se zeptat, jestli je bezpečné používat běžné hnojivo, které mám doma na pokojové květiny, i na své kaktusy. Mám pár krásných sukulentů, které jsem si pořídila nedávno a slyšela jsem, že kaktusy mají úplně jiné potřeby než ostatní květiny. Vím, že některé hnojiva obsahují víc dusíku a to prý není pro kaktusy moc dobré, ale zase nevím, jestli je nutné kupovat speciální hnojivo jen pro ně. Co když použiju to, co mám doma? Neublížím jim tím? Hnojím jednou za měsíc a bojím se, abych je nepopálila nebo nezpůsobila nějaké problémy. Jaké máte zkušenosti? Máte někdo stejný problém? Jaké hnojivo používáte vy pro své kaktusy? Díky moc za rady!

112 slov
1.1 minut čtení
10. 11. 2024
Simona Přibylová

Myslím, že je lepší se hnojivu pro kaktusy vyhnout. Běžná hnojiva na květiny mají většinou víc dusíku, což kaktusy nesnáší moc dobře. Můžeš je popálit nebo způsobit, že budou mít slabý růst. Pokud už to chceš zkusit, tak radši zředěné a fakt málo, třeba jednou za dva měsíce. Ideální je koupit přímo hnojivo na sukulenty a kaktusy, mají jiný poměr živin, co jim víc vyhovuje. Uvidíš, že ti to poroste lépe a budou vypadat zdravěji. Z vlastní zkušenosti jsem měl s obyčejným hnojivem problém, takže bych doporučil jít na jistotu.

90 slov
0.9 minut čtení
9. 1. 2025
Božena Procházková

Jo, běžné hnojivo na květiny může kaktusům škodit, hlavně když je tam moc dusíku. Kaktusy mají spíš jiné potřeby a většinou potřebují hnojiva s nižším obsahem dusíku a víc fosforu a draslíku. Když už chceš hnojit, zkus třeba hnojivo speciálně na sukulenty nebo kaktusy, to by mělo být lepší. Hnojit jednou za měsíc zní fajn, ale možná zkus hnojení omezit na jaro a léto, když rostou. Jinak tím běžným hnojivem jim můžeš uškodit – popáleniny kořenů nebo žloutnutí listů. Takže opatrně, raději si pořiď něco vhodnějšího.

86 slov
0.9 minut čtení
10. 12. 2024
Marcela Soukupová
Meskalin.cz/Články/Tekutá strava
Jak efektivně používat kapalná hnojiva pro růst kaktusůObjevte, jak správně vybírat a aplikovat kapalná hnojiva pro zdravý růst vašich kaktusů. Tipy a triky pro optimální péči o tyto fascinující rostliny.
1000 slov
10 minut čtení
20. 5. 2024
RNDr. Tomáš Hrubý
Přečíst článek
Podobné otázky