Meskalin.cz/Fórum/Kdy a jak často hnojit sukulenty?

Kdy a jak často hnojit sukulenty?

Zajímalo by mě, kdy je ten správný čas na hnojení sukulentů. Mám několik druhů doma a chci se ujistit, že dostanou to nejlepší. Na internetu jsem narazil/a na různé názory, ale nejsem si úplně jistý/á, co je pravda. Je lepší hnojit sukulenty v jarních měsících, když začínají růst, nebo je možné hnojit i během léta? A co podzim a zima? Je potřeba hnojit i v tomto období, nebo bych měl/a raději nechat rostliny odpočívat? A jak často bych měl/a používat hnojivo? Měsíčně, nebo stačí každé dva měsíce? Taktéž bych chtěl/a vědět, jestli existují nějaké specifické typy hnojiv, které jsou pro sukulenty lepší než jiné. Uvažoval/a jsem o tom, zda používat tekuté nebo granulované hnojivo a jaké by bylo ideální složení. Bude mi stačit běžné hnojivo pro kaktusy, nebo bych měl/a hledat něco speciálního pro sukulenty? Děkuji všem za rady!

139 slov
1.4 minut čtení
3. 1. 2022
Nikola Palečková

Hnojení sukulentů je fakt důležitý, ale není to zas tak složitý. Nejlepší čas na hnojení je na jaře a v létě, kdy rostou. Takže klidně hnoj každý měsíc nebo každé dva měsíce, záleží na tom, jak máš rostliny velký a jak moc se jim daří. Na podzim a v zimě už radši hnojit nemusíš, v tu dobu většinou spí a potřebují klid. Co se týče hnojiv, klidně můžeš použít to pro kaktusy, ale pokud najdeš speciální pro sukulenty, bude to ještě lepší. Tekutý hnojivo je fajn, protože se dobře vstřebává, ale i granulovaný může být ok. Složení by mělo mít víc draslíku a málo dusíku, aby se ti rostlinky hezky rozrostly a květly. Takže buď opatrnej a hnoj podle potřeby.

120 slov
1.2 minut čtení
9. 12. 2023
Milada Roubalová

Na hnojení sukulentů je nejlepší se zaměřit na jaro a léto, kdy rostliny aktivně rostou. V tuhle dobu můžeš hnojit tak každé 4 až 6 týdnů. Na podzim a v zimě je lepší hnojení omezit, protože sukulenty většinou spí a nevyžadují tolik živin. Co se týče hnojiva, tak klidně můžeš použít hnojivo pro kaktusy, většinou to stačí. Tekuté hnojivo se dobře vstřebává, ale i granulované může fungovat, pokud ho dobře zapracuješ do půdy. Je dobrý mít na paměti, že sukulenty nemají rády přehnojení, tak raději míň než víc. Pokud najdeš speciální hnojivo pro sukulenty, určitě to není špatný nápad, ale obyčejné hnojivo pro kaktusy většinou udělá dobrou službu.

108 slov
1.1 minut čtení
10. 1. 2025
Jan Suchý
Meskalin.cz/Články/Tekutá strava
Kdy a jak aplikovat kapalná hnojiva u sukulentů: Podrobný návodV tomto článku se dozvíte, jak správně aplikovat kapalná hnojiva u sukulentů, kdy je nejlepší čas na hnojení a jaké metody použít pro optimální růst v...
1000 slov
10 minut čtení
20. 9. 2021
Bc. Martina Zelenková
Přečíst článek
Podobné otázky