Jaké kapalné hnojivo pro sukulenty doporučujete?
Jsem relativně novým nadšencem do sukulentů a kaktusů a zatím jsem se dostal k několika základním druhům, které se mi podařilo úspěšně pěstovat. Teď bych rád posunul své dovednosti na další úroveň, a proto se chci zeptat, jaké kapalné hnojivo byste doporučili pro moje sukulenty. Slyšel jsem, že některé hnojiva jsou speciálně formulována pro tyto typy rostlin, ale nejsem si jistý, které by mohlo být to pravé. Jaké značky máte osvědčené? A mají nějaké specifické složení, které je pro sukulenty výhodné? Zajímalo by mě také, jak často hnojíte a zda je lepší hnojit během vegetačního období nebo i v zimě, když většina sukulentů spí. Mohli byste mi poskytnout nějaké tipy na dávkování, abych to s tím hnojením nepřehnal? Protože nechci své rostlinky poškodit. A co třeba organická hnojiva versus minerální – je mezi nimi velký rozdíl? Zjistil jsem, že někteří lidé doporučují i domácí recepty na kapalná hnojiva, což mě také zaujalo. Máte s tím někdo zkušenosti? Byl bych rád za jakoukoliv radu nebo doporučení, protože chci svým rostlinám poskytnout nejlepší péči a co nejvíce podpořit jejich růst.