Můžu použít zbytky z kuchyně na výrobu hnojiva pro exotické rostliny?
Nedávno jsem začal pěstovat nějaké exotické rostliny a zajímalo by mě, jestli mohu využít zbytky z kuchyně na výrobu hnojiva. Vím, že organické hnojivo je pro růst rostlin důležité, a tak mě napadlo, co všechno bych mohl použít. Myslím tím třeba slupky od banánů, zbytky zeleniny nebo kávovou sedlinu. Mohlo by to mít pozitivní vliv na mojí kolekci sukulentů a kaktusů? Zajímá mě, jestli jsou tyto materiály vůbec vhodné a co by se mělo vyhnout, abych neublížil svým rostlinkám. Jaké jsou vaše zkušenosti s použitím kuchyňských zbytků jako hnojiva? Máte nějaké tipy na to, jak správně kombinovat tyto přírodní složky? Rád bych se dozvěděl víc o tom, co funguje a co ne, abych mohl své rostliny opravdu podpořit v jejich růstu. Děkuji za jakékoli rady!