Proč jsou kaktusy tak snadné na pěstování?
Zajímalo by mě, proč je pěstování kaktusů považováno za tak jednoduché? Mám pár rostlinek doma a doslova jsem je jen postavil na sluníčko a jednou za čas zalil, a zdá se, že prospívají jako divé. Čím to je? Je to jejich schopnost přežít v extrémních podmínkách, nebo mají nějaké speciální vlastnosti, které je činí odolnými vůči chybám v péči? Všiml jsem si, že i když zapomenu na zalévání, nějakým způsobem se stále drží a květou. To mě přivádí k otázce – jakou roli hraje půda a jak moc je důležitá pro jejich růst? A co třeba světlo, kolik ho vlastně potřebují? Je pravda, že snesou i slabší osvětlení? Přemýšlím také, jestli je pravda, že jsou to rostliny vhodné pro začátečníky právě kvůli jejich minimálním nárokům. Zkrátka by mě zajímalo, co všechno dělá kaktusy tak odolné a snadné na pěstování. Jaké chyby dělají lidé při pěstování jiných rostlin, které kaktusy prostě neprovází? Mohlo by mi to pomoci lépe se orientovat v péči o své kaktusy a případně zkusit i další sukulenty. Rád bych slyšel názory ostatních, kteří mají zkušenosti s pěstováním těchto fascinujících rostlin.