Jak vybrat správný květináč pro kaktus?
Zajímalo by mě, jak vlastně vybrat ten správný květináč pro kaktus. Je to přece jen trochu jiný druh rostliny, než běžné květiny. Takže co všechno bych měl vzít v úvahu? Mám se zaměřit na velikost květináče, nebo je důležitější materiál, ze kterého je vyrobený? Slyšel jsem, že kaktusy potřebují nějakou dobrou drenáž, takže by mě zajímalo, jestli jsou některé typy květináčů lepší než jiné v tomto ohledu. Třeba keramické versus plastové, co je lepší? A co se týče tvaru, je oblé nebo hranaté lepší? Jak moc by měl být velký ten květináč ve srovnání s velikostí kaktusu? Myslím tím, jestli ho mám dávat do něčeho většího, aby měl prostor na růst, nebo jestli ho nemám radši udržovat v menším květináči, aby se nepromokřil. Je také důležité myslet na to, jaký druh kaktusu mám, protože vím, že některé rostliny mají odlišné potřeby. Co třeba uvnitř květináče? Měl bych tam dávat nějakou speciální zeminu nebo substrát? Je něco konkrétního, co by mi mohlo pomoci při výběru toho nejlepšího květináče pro mé kaktusy? Díky za jakékoli rady! První kaktus si chci koupit a chci pro něj udělat co nejlepší podmínky.