Meskalin.cz/Fórum/Kde najít hezké stojany na sukulenty?

Kde najít hezké stojany na sukulenty?

Zdravím všechny milovníky sukulentů a kaktusů! Mám doma několik nádherných rostlin, které bych ráda vystavila, ale co si budeme povídat, potřebuju je nějak hezky umístit. Zatím je mám jen na parapetu a to by chtělo trochu proměnit. Napadlo mě, že by bylo fajn mít nějaké hezké stojany nebo regály, kde by mohly být sukulenty pěkně vidět a taky by to dodalo prostoru na útulnosti. Nechci však jen tak nějaké obyčejné plastové stojany, chci něco originálního a vkusného, co by se hodilo do mého interiéru. Tak jsem se rozhodla oslovit vás, milovníky rostlin – máte nějaké tipy, kde se dají sehnat pěkné stojany na sukulenty? Jaký máte zkušenosti s různými obchody nebo online shopy? Ráda bych zkoušela i nějaké české obchody s dekoracemi, ale nevím přesně, kam se obrátit. Třeba i nějaké DIY projekty by byly super inspirace. Co třeba dřevěné stojany nebo kovové konstrukce? Jaký materiál je nejlepší pro vystavení sukulentů? A co nároky na péči o tyto stojany? Pokud máte nějaké fotky nebo linky na stránky, kde jste koupili něco krásného, určitě se podělte! Díky moc za jakékoli rady!

180 slov
1.8 minut čtení
11. 7. 2022
Patrik Baloun

Hele, já jsem nedávno kupoval stojany na sukulenty v jednom malém obchůdku s dekoracemi a musím říct, že tam mají fakt super výběr. Měli dřevěné regály, které vypadají hrozně stylově a hodí se skoro do každého interiéru. Pokud se ti líbí něco industriálního, zkus si najít kovové stojany, ty jsou taky fajn a hodně trendy.

Jinak doporučuji kouknout na české e-shopy jako je Fler nebo Zoot – tam často narazíš na handmade kousky, které jsou originální. A co se týče DIY, tak jsem viděl pár skvělých nápadů na Pinterestu. Například můžeš vzít starý dřevěný stůl a přeměnit ho na stojan – stačí trochu šikovnosti a barvy.

Pokud jde o údržbu takových stojanů, většinou to není nic náročného. Dřevěné je dobré natírat ochranným lakem, aby nehnily, a kovové stačí občas otřít hadříkem. Tak držím palce při hledání! Měj hezké sukulenty!

138 slov
1.4 minut čtení
26. 11. 2024
Ladislav Zeman

Kde sehnat hezké stojany na sukulenty? Zkusím poradit. Já osobně jsem narazila na několik fajn obchodů, kde mají pěkné dřevěné nebo kovové stojany. Například v IKEA mají různé regály, co se hodí na rostliny a dají se hezky kombinovat. Pak taky doporučuji podívat se na české stránky jako je Fler, kde najdeš dost handmade kousků od různých šikovných lidí. Co se týče DIY, tak jsem si udělala jednoduchý stojan z palet – to je super projekt a vypadá to fakt dobře. Dřevo je skvělý materiál, ale pozor na vlhkost, aby se ti nezkazilo. Kovové konstrukce jsou zase stylové a snadno se udržují. Určitě mrkni i na Facebook Marketplace, tam občas někdo prodává pěkné věci za dobré ceny. Hlavně si dej záležet, aby to ladilo s tvým interiérem. Hodně štěstí s výběrem!

131 slov
1.3 minut čtení
1. 2. 2024
Richard Kovář
Meskalin.cz/Články/Dekorativní misky a stojany
Stylové stojany na kaktusy: Jak vybrat ten pravý pro vaši kolekciObjevte, jak vybrat ideální stojan na kaktusy a sukulenty, který zdůrazní vaši sbírku a skvěle se hodí do vašeho interiéru. Porovnáme různé typy stoja...
1000 slov
10 minut čtení
23. 12. 2020
Ing. David Kořínský
Přečíst článek
Podobné otázky