Meskalin.cz/Fórum/Kde seženu stylový stojan na kaktusy?

Kde seženu stylový stojan na kaktusy?

Když se mi konečně podařilo vytvořit malou oázu s kaktusy a sukulenty, uvědomil jsem si, že jim chci dát nějaké pořádné místo, kde se budou moci ukázat. Všechny ty barevné a zvláštní tvary, které kaktusy mají, si zaslouží být vystaveny stylově. Takže jsem začal přemýšlet o tom, jaký by byl ideální stojan pro tyto úžasné rostlinky. Chtěl bych něco, co bude nejen funkční, ale také esteticky příjemné a ladí s celkovým vzhledem mého interiéru. Hledal jsem na internetu a narazil na spoustu různých typů stojanů – dřevěné, kovové, minimalistické, vintage... ale pořád nemohu najít ten pravý. Je tady někdo, kdo by mi mohl doporučit nějaký konkrétní obchod nebo webové stránky, kde by se dal koupit stylový stojan na kaktusy? Taky by mě zajímalo, jestli je lepší zvolit stojan s více patry pro víc rostlin nebo spíš jednotlivé poličky? A co cena, na kolik takový stojan vyjde? Zkušenosti s různými typy stojanů by byly také super! Děkuji moc za rady!

159 slov
1.6 minut čtení
11. 5. 2022
Lukáš Sládek

Zkus se podívat na stránky jako je Heureka nebo Zoot, tam mají celkem slušný výběr různých stojanů na kaktusy a sukulenty. Dřevěné stojany vypadají hezky a dodaj tomu přírodní nádech, ale pokud máš radši něco modernějšího, tak kovové varianty můžou být taky super. Vícepatrové stojany jsou fajn, když chceš vystavit víc rostlin na menším prostoru, ale individuální poličky ti dají víc flexibility v uspořádání. Ceny se hodně liší, ale většinou se pohybují od pár stovek až po pár tisíc. Takže si myslím, že určitě něco najdeš, co ti padne do oka a nebude to stát majlant. Jinak doporučuju kouknout do second handů nebo na trhy, někdy tam najdeš fakt skvělý kousky za babku.

113 slov
1.1 minut čtení
12. 12. 2024
Bohuslav Hácha

Zkus se podívat na místní obchody s nábytkem nebo hobby markety jako je Obi nebo Baumax, tam mívají docela slušný výběr. Pokud chceš něco víc stylového, tak Etsy nebo Fler mají rukodělné kousky, co fakt vypadají dobře. Já mám dřevěný stojan s víc patry a jsem spokojený, kaktusy se hezky vystaví a šetří to místo. Cenově je to různé, pohybuje se to od pár stovek až po pár tisíc podle materiálu a designu. Záleží, co preferuješ – jestli vintage nebo moderní styl. Každopádně si dej pozor na stabilitu, aby ti to nespadlo. Hlavně vyzkoušej různé rozestavení, než ho definitivně ustálíš.

100 slov
1 minut čtení
4. 6. 2022
Simona Vávrová
Meskalin.cz/Články/Dekorativní misky a stojany
Stylové stojany na kaktusy: Jak vybrat ten pravý pro vaši kolekciObjevte, jak vybrat ideální stojan na kaktusy a sukulenty, který zdůrazní vaši sbírku a skvěle se hodí do vašeho interiéru. Porovnáme různé typy stoja...
1000 slov
10 minut čtení
23. 12. 2020
Ing. David Kořínský
Přečíst článek
Podobné otázky