Meskalin.cz/Fórum/Jaké kaktusy a sukulenty se hodí k sobě v jednom květináči?

Jaké kaktusy a sukulenty se hodí k sobě v jednom květináči?

Přemýšlím o tom, jaké kaktusy a sukulenty bych mohl pěstovat spolu v jednom květináči. Mám pár malých kaktusů, které mi přibyly na poličce, a chtěl bych je zkombinovat s nějakými sukulenty, protože se mi líbí, jak spolu tyto rostliny vypadají. Ale nevím, jestli je to dobrý nápad. Jaké druhy by se měly spojit, aby si navzájem neubližovaly? Zajímalo by mě, jestli existují nějaké konkrétní kombinace, které by dobře fungovaly. Taktéž bych rád věděl, jaké jsou požadavky na světlo a zálivku pro jednotlivé rostliny, abych si je mohl umístit do optimálních podmínek. Co třeba takové směsi – je lepší používat spíše menší druhy nebo naopak větší? A co se týče barev a tvarů, jaké kombinace vypadají nejlépe? Setkal se někdo s problémem, když pěstoval více druhů dohromady? Bude to fungovat i pro začátečníka jako jsem já? Jaké máte zkušenosti s tímto spojením kaktusů a sukulentů v jednom květináči?

147 slov
1.5 minut čtení
24. 8. 2024
Štěpán Janků

Jasně, kaktusy a sukulenty se dají pěkně kombinovat. Vybírej si spíš menší druhy, aby to v květináči nevypadalo přeplácaně. Například Echeveria nebo Sedum se hezky doplní s menšími kaktusy jako je Mammillaria nebo Coryphantha. Co se týče světla, většina z nich miluje slunce, takže je dej na místo, kde bude dostatek denního světla. Zálivka je důležitá, jinak to můžeš brzo zalít. Kaktusy potřebují méně vody než sukulenty, takže dávej pozor, aby nebyly přelévaný. Můžeš to udělat tak, že kaktusy zaliješ jednou za čas a sukulenty častěji. Co se barev týče, zkombinuj různý odstíny zelené s nějakým červeným kaktusem – vypadá to super. Sám jsem to zkusil a funguje to dobře, ale chce to trochu pozornosti na zálivku. Pokud dáš pozor na tyhle věci, tak bys neměl mít problém.

128 slov
1.3 minut čtení
2. 12. 2024
Bohuslav Hladík

Kombinovat kaktusy a sukulenty v jednom květináči je fajn nápad, pokud dodržíš pár základních pravidel. Obě skupiny mají rády hodně světla, takže umístění na slunném místě je ideální. Co se týče zálivky, tak obě rostliny nesnáší přemokření – radši počkej, až substrát úplně vyschne. Pro začátečníka doporučuji zkusit menší kaktusy jako Echinopsis nebo Mammillaria s nějakými jednoduchými sukulenty jako je Sedum nebo Echeveria. Tyhle kombinace vypadají dobře a mají podobné nároky na péči. Hlavně ale dej pozor, aby měly dostatek prostoru a vzdušnosti, jinak se můžou trápit. Barevné kombinace můžeš ladit jak si přeješ, třeba zelené sukulenty s barevnými kaktusy budou vypadat super. Není to žádná rocket science, takže pokud se o ně budeš starat a dáš jim to, co potřebují, určitě to zvládneš. Držím palce!

126 slov
1.3 minut čtení
20. 2. 2024
Olga Koubová
Meskalin.cz/Články/Rostlinné kompozice
Jak kombinovat kaktusy a sukulenty pro efektivní zahradní kompoziceObjevte, jak vytvořit harmonické a vizuálně atraktivní zahradní aranžmá pomocí kaktusů a sukulentů. Naučte se kombinovat různé druhy pro dokonalý efek...
1000 slov
10 minut čtení
23. 9. 2023
Mgr. Karolína Šedá
Přečíst článek
Podobné otázky