Meskalin.cz/Fórum/Jaké jsou nejlepší sukulenty pro mix s kaktusy?

Jaké jsou nejlepší sukulenty pro mix s kaktusy?

Zajímalo by mě, jaké sukulenty se hodí nejlépe do kombinace s kaktusy. Myslím, že je to celkem zajímavá myšlenka, mít v jednom květináči různé druhy rostlin, které si navzájem nekonkurují a navíc vypadají skvěle dohromady. Slyšel jsem, že některé sukulenty mají podobné nároky na péči jako kaktusy, takže by se mohly dobře doplňovat. Mám na mysli třeba něco jako Echeveria nebo Haworthia? Mohou se tyto rostliny pěstovat vedle různých kaktusů, nebo je lepší držet je odděleně? Co říkáte na jejich potřebu světla a zálivku? Je lepší zvolit sukulenty s podobnými potřebami nebo spíše experimentovat s různými druhy? Jaké máte zkušenosti vy? Myslíte si, že některé sukulenty jsou víc kompatibilní s určitými kaktusy? Rád bych slyšel vaše tipy a rady, jak vytvořit harmonický mix v jedné nádobě a co všechno bych měl při výběru a kombinaci rostlin zohlednit. Děkuji za vaše názory!

141 slov
1.4 minut čtení
9. 4. 2024
Božena Krausová

Takže, když chceš mixovat sukulenty s kaktusy, určitě máš pravdu, že je dobrý vybírat rostliny s podobnejma nárokama. Echeveria a Haworthia jsou v pohodě, ale musím říct, že to záleží na konkrétních druzích. Obecně by ses měl dívat na to, jak moc potřebují světlo a zálivku. Většina sukulentů i kaktusů má ráda dostatek slunce a potřebují nechat proschnout mezi zálivkama. Takže pokud zvolíš třeba Echeverii, tak ji dej s kaktusy, který mají podobný nároky jako třeba některý druhy Mammillaria nebo Gymnocalycium. Ale pozor na příliš vlhké prostředí! Zkus se vyhnout sukulentům, co mají rády víc vlhkosti, jako jsou některé Aloe. Experimentování může být zajímavé, ale drž se spíš těch osvědčených kombinací. Pak to vypadá hezky a rostliny si nekonkurují.

119 slov
1.2 minut čtení
31. 12. 2024
František Janeček

Sukulenty jako Echeveria nebo Haworthia se fakt dají kombinovat s kaktusy. Obě mají rády hodně světla, takže to může fungovat. Jen pozor na zálivku, kaktusy nejsou tak náročné a snesou sucho víc než sukulenty. Můžeš zkusit nějaké menší kaktusy, co nemají moc agresivní trny, aby se sukulenty nezranily. Mě osobně se osvědčilo mít v jednom květináči třeba Echeveria s menšími opunciemi. Vždycky je dobrý mít substrát, co dobře odvodňuje, aby ti to nezhnilo. Takže jo, experimentuj, ale radši s rostlinami, co mají podobný přístup ke světlu a vodě. S tímhle mixem se dá vytvořit fakt hezký aranžmá.

97 slov
1 minut čtení
27. 12. 2024
Jindřich Malý
Meskalin.cz/Články/Rostlinné kompozice
Jak kombinovat kaktusy a sukulenty pro efektivní zahradní kompoziceObjevte, jak vytvořit harmonické a vizuálně atraktivní zahradní aranžmá pomocí kaktusů a sukulentů. Naučte se kombinovat různé druhy pro dokonalý efek...
1000 slov
10 minut čtení
23. 9. 2023
Mgr. Karolína Šedá
Přečíst článek
Podobné otázky