Můžu pěstovat kaktusy a sukulenty spolu na jednom stanovišti?
Dobrý den, všem milovníkům rostlin. Rád bych se zeptal, jestli je možné pěstovat kaktusy a sukulenty na jednom místě. V poslední době se mi nakupilo pár nových rostlin a přemýšlím, jak je co nejlépe uspořádat, aby měly ideální podmínky pro růst. Zjistil jsem, že obě skupiny rostlin mají podobné požadavky na světlo a vodu, ale pořád se bojím, že by si mohly vzájemně překážet nebo trpět na nějaké choroby. Například, co když kaktusy potřebují více slunce než sukulenty? A co se týče zálivky, nemůžou mít jiné potřeby? Slyšel jsem od kamaráda, že pěstování těchto rostlin spolu může nějak ovlivnit jejich zdraví nebo vzhled. Také bych rád věděl, jestli existují nějaké specifické druhy sukulentů či kaktusů, které by se měly vyhýbat společnému pěstování. Mám nějaké zkušenosti s péčí o tyto rostliny, ale nikdy jsem je neměl společně. Proto bych uvítal jakékoli rady nebo zkušenosti, které by mi pomohly rozhodnout se, zda je dobré je kombinovat na jednom stanovišti nebo raději každou skupinu zvlášť. Děkuji moc za vaše názory.