Meskalin.cz/Fórum/Kde je ideální místo pro pěstování sukulentů?

Kde je ideální místo pro pěstování sukulentů?

Zajímalo by mě, kde byste doporučili pěstovat sukulenty, protože mám pocit, že mi doma moc neprospívají. Mám je na okenním parapetu, ale možná to není ideální místo? Slyšela jsem, že sukulenty potřebují hodně slunce, ale zároveň se bojím, že je příliš palčivé a mohly by se spálit. Jaké máte zkušenosti s umístěním sukulentů? Je lepší je mít na jihu nebo na severu? Ráda bych věděla, jestli je lepší světlé místo nebo spíše polostín. A co teplota? Jaká je pro ně ideální? Je dobré je mít blízko okna, nebo byste doporučili nějaké jiné místo v bytě? Mohou být i venku na balkoně během léta? Ráda bych slyšela názory a tipy od zkušenějších pěstitelů. Co funguje u vás? Jaké jsou vaše osvědčené praktiky? Děkuji za jakékoli rady!

125 slov
1.3 minut čtení
9. 12. 2023
Nikola Píchová

Sukulentům se většinou daří nejlépe na slunném místě, takže jih je pro ně fajn. Ale jo, pozor na přímé slunce, aby se nespálily, tak si dej pozor na to, jak jsou na tom v létě. Mně fungovalo mít je někde, kde mají dost světla, ale ne úplně v tom palčivým horku celý den. Můžeš zkusit i polostín, pokud ti to vyhovuje, ale nesmí to být úplná tma. Teplota kolem 20-30°C je ideální, ale taky snesou víc. Blízko okna je dobrý, ale třeba ne přímo na parapetu v poledním slunci. A venku? Jo jasně, letní balkon je super, jen dávej pozor na déšť a moc velký horko. Zkus různá místa a uvidíš, co jim sedne nejvíc. Každý to má jinak.

119 slov
1.2 minut čtení
21. 9. 2023
Daniel Kopecký

Sukulenty mají rády hodně světla, takže okno na jihu je často ideální. Ale pozor na přímé slunce, v létě může být moc silné a spálit je. Zkus je nejdřív postavit na místo, kde mají hodně světla, ale ne přímo na slunce, třeba kousek od okna. Pokud se ti zdá, že jsou moc vystavené slunci, můžeš je posunout do polostínu. Teplota by měla být příjemná, ideálně kolem 20-25 °C. V létě klidně ven na balkon, ale dávej pozor na déšť a chladné noci. Ať se daří!

85 slov
0.9 minut čtení
20. 9. 2024
Martin Švanda
Meskalin.cz/Články/Umístění rostlin
Optimální místo pro kaktusy: Sluneční, polostín nebo stín?Zjistěte, jaké umístění ve vašem domově bude nejvhodnější pro pěstování kaktusů, aby se vyhnuly hnilobě a daly vyniknout jejich unikátnímu vzhledu.
1000 slov
10 minut čtení
26. 12. 2020
RNDr. Tomáš Hrubý
Přečíst článek
Podobné otázky