Kde sehnat exotické rostliny s vysokou náročností?
V poslední době mě začaly fascinovat exotické rostliny, a to zejména ty, které jsou známé svou vysokou náročností na pěstování a péči. Chci se pustit do něčeho nového a hledám inspiraci, kde takové vzácné kousky sehnat. Zajímalo by mě, jestli má někdo zkušenosti s nákupem exotických rostlin, jako jsou různé druhy kaktusů nebo sukulentů, které vyžadují specifické podmínky pro růst. Rád bych věděl, jestli existují specializované obchody nebo online portály, kde bych mohl tyto zajímavé rostliny najít. Zajímalo by mě také, jestli jsou nějaké lokální trhy nebo výstavy, kde bych mohl narazit na unikátní exempláře. Vím, že péče o takové rostliny může být náročná, a proto bych ocenil i tipy na to, co všechno je potřeba mít na paměti při jejich pěstování. Například jaké podmínky jsou ideální pro jejich růst nebo jak se vyhnout nejčastějším chybám, když se snažím o jejich pěstování. Také bych rád věděl, jestli má někdo zkušenosti s pěstováním konkrétních druhů, které jsou opravdu náročné a zda se vyplatí investovat do takových rostlin. Děkuju za všechny tipy a rady.