Jsou exotické kaktusy opravdu tak náročné na péči?
V poslední době mě dost zajímají exotické kaktusy a přemýšlím, jestli se do jejich pěstování pustit. Vždycky jsem slyšel, že jsou to docela tvrdé rostliny, co zvládnou i dost drsné podmínky, ale zároveň mám pocit, že potřebují nějakou speciální péči. Zajímalo by mě, jak moc je pravda, že jsou tyto kaktusy náročné na péči. Musím mít například nějaké speciální hnojivo nebo substrát, nebo je to všechno o tom, jak dobře je zalévám? Jak moc se liší péče o různé druhy kaktusů? Mám také obavy z toho, že bych mohl udělat nějakou chybu a ony by uhynuly. Jaké jsou tedy klíčové věci, na které bych měl myslet při pěstování exotických kaktusů? A co třeba zimní období – potřebují nějakou zvláštní pozornost nebo je můžu nechat v klidu? Dalo by se říct, že jsou pro začátečníka jako jsem já vhodné, nebo bych měl začít s něčím jednodušším? Kde vlastně najdu nejvíc informací o tom, jak se o ně starat? Kdybych se rozhodl pro nějaký vzácný druh, jak moc by mi to zkomplikovalo život? Rád bych slyšel vaše zkušenosti a rady. Děkuji!