Jak mohu pěstovat cizokrajné rostliny v bytě?
Zajímalo by mě, jak správně pěstovat cizokrajné rostliny v bytě. Mám rád různé exotické druhy, ale zatím jsem měl spíš jen běžné květiny. Rád bych věděl, co všechno je potřeba zvážit, abych byl úspěšný. Jaké jsou nejlepší podmínky pro tyto rostliny? Mám si pořídit speciální substrát nebo mi stačí běžná zemina? Jak často bych měl zalévat, a co třeba hnojení? Slyšel jsem, že některé cizokrajné rostliny potřebují víc sluníčka než jiné, jak to mám zjistit? Co když nemám ideální světelné podmínky? Existují nějaké rostliny, které jsou odolnější a lépe se přizpůsobí typickým podmínkám v bytech? Taky mě zajímá, jestli je potřeba udržovat nějakou specifickou vlhkost vzduchu, protože v zimě bývá v bytech suchý vzduch. A co teplota, jaké teploty snášejí například kaktusy nebo sukulenty? Mám se bát škůdců nebo nemocí u těchto rostlin? Jak poznám, že něco není v pořádku? Kde najdu dobré tipy a triky pro péči o cizokrajné rostliny? Budu moc rád za každou radu a zkušenost, protože bych opravdu chtěl mít doma krásnou exotickou zahradu.