Jak je to se světlem pro exotické byliny?
Zajímalo by mě, jak to vlastně je s osvětlením u exotických bylin. Vím, že některé rostliny potřebují hodně slunce, zatímco jiné snesou i slabší světlo, ale co ty exotické? Je pravda, že se většinou doporučuje dávat je na slunná místa? Mám doma pár druhů bylin, které jsem si přivezl z cest a teď nevím, jestli je mám postavit k oknu, nebo je umístit někam dál od něj. Slyšel jsem, že příliš přímého slunečního světla může některým rostlinám škodit, ale u jiných může být nedostatek světla problém. Jak to tedy vlastně funguje? Četla jsem, že některé tropické byliny se dokonce adaptují na nižší intenzitu osvětlení, ale co kaktusy a sukulenty? Ty prý milují slunce, ale jak moc? Co třeba stínové podmínky? Mohu je mít venku na balkoně, nebo potřebují speciální péči? Jak poznat, jestli mají dostatek světla? Jaké jsou příznaky nedostatku světla u těchto rostlin? Je lepší používat umělé osvětlení pro pěstování exotických bylin v interiéru? Zkrátka, jak to všechno s tím světlem je a co bych měla vědět, abych se o své exotické byliny mohla starat správně?