Meskalin.cz/Fórum/Jaké jsou nejlepší eko přípravky na hnojení kaktusů?

Jaké jsou nejlepší eko přípravky na hnojení kaktusů?

Kaktusy jsou fascinující rostliny, které si získaly srdce mnoha pěstitelů. Ale co se týče jejich hnojení, narazila jsem na spoustu informací a různých názorů. Zajímalo by mě, jaké eko přípravky jsou obecně považovány za nejlepší pro hnojení kaktusů. Vím, že kaktusy potřebují specifické živiny a že je důležité jim dopřát to nejlepší, co můžeme. Slyšela jsem o různých organických hnojivech, jako je třeba kompost nebo výluhy z bylin, ale nejsem si jistá, co všechno by bylo pro kaktusy ideální. Mohli byste mi doporučit konkrétní produkty nebo domácí směsi, které jste vyzkoušeli a které vám fungovaly? Jak často bych měla kaktusy hnojit a jaké jsou signály, že jim něco chybí? Také mě zajímá, zda existují nějaká specifická eko hnojiva, která by mohla podpořit růst a zároveň nezatěžovat životní prostředí. Budu vděčná za každou radu a tipy, které mi pomohou mít zdravé a krásné kaktusy bez použití chemie.

146 slov
1.5 minut čtení
5. 6. 2022
Rudolf Eliáš

Když jde o hnojení kaktusů, tak fakt doporučuju nějaký organický přístup. Mně se osvědčil výluh z kopřiv, je to super, protože kaktusy dostanou spoustu živin a navíc je to eko. Můžeš taky zkusit kompost, ale dávej pozor, ať není moc těžký, kaktusy nemají rády vlhko. Co se týče frekvence, tak stačí hnojit jednou za měsíc během vegetačního období, což je jaro a léto. Zimní spánek si zaslouží odpočinout bez hnojení. Signály, že něco chybí, jsou žloutnoucí nebo měkké části rostliny a špatný růst – to už je jasné, že je potřeba něco udělat. Nějaký eko hnojiva jako třeba rybí emulze nebo mořské řasy taky fungujou dobře. Takže drž palce, ať ti to roste!

113 slov
1.1 minut čtení
7. 11. 2022
Markéta Košťálová

Hnojení kaktusů, to je fakt důležitý, ale i trošku věda. Když chceš eko přístup, tak určitě zkus nějaký organický kompost, ideálně domácí, ten je nejlepší. Můžeš i udělat výluh z bylin nebo třeba z banánových slupek. Ty obsahují draslík, což kaktusy milujou. Občas se doporučuje i hnojivo na bazu ryb, to je přírodní a dodá jim živiny. Co se týče frekvence, tak tak jednou za měsíc v období vegetace (to je jaro a léto) stačí. Pokud vidíš, že kaktusy začínají žloutnout nebo mají slabý růst, mohlo by to znamenat, že potřebují víc živin. Takže sleduj je a podle toho hnoj. Zkus si to osahat a najít si to, co ti bude fungovat nejlíp.

113 slov
1.1 minut čtení
8. 1. 2025
Anna Vyskočilová
Meskalin.cz/Články/Trendy v pěstování
Eko-friendly přípravky v péči o kaktusy: co je skutečně účinné?Objevte, jaké ekologické přípravky jsou nejlepší pro péči o vaše kaktusy a proč byste měli zvolit eko-friendly alternativy místo chemických prostředků...
1000 slov
10 minut čtení
29. 5. 2022
Mgr. Karolína Šedá
Přečíst článek
Podobné otázky