Jak vybrat rostliny podle úrovně světla v bytě?
Zajímalo by mě, jak vlastně vybrat rostliny do bytu podle toho, kolik světla tam je. Mám různé místnosti, některé jsou hodně slunné, jiné naopak tmavé a nevím, jaké rostliny bych měl volit pro každou z nich. Představoval jsem si, že bych chtěl kousek přírody i do těch tmavších koutů, ale trochu se bojím, že tam žádná rostlina dlouho nevydrží. Jak poznat, které rostliny snesou málo světla a které naopak potřebují hodně slunce? Třeba takové sukulenty nebo kaktusy – slyšel jsem, že ty mají rády světlo, ale co třeba nějaké zelené rostliny do stinnějších míst? A co takové pothos nebo spathiphyllum? Dostanou se vůbec na přímý sluneční svit? Jak vlastně zjistit, kolik světla daná rostlina potřebuje? Měli byste nějaké tipy na rostliny pro různé úrovně osvětlení, třeba pro místa s nízkým světlem nebo s jasným slunečním svitem? Jak moc je důležité sledovat umístění rostliny v bytě a její potřeby ohledně osvětlení? Vím, že každý má trochu jiné podmínky a já bych chtěl mít doma zdravé rostliny, které se budou mít dobře. Díky za rady!