Může mi kaktus umřít kvůli přemokření?
Zdravím všechny milovníky kaktusů a sukulentů, mám takový dotaz ohledně péče o naše zelené kamarády. Slyšel jsem, že několik lidí mělo potíže s tím, že jejich kaktusy uhynuly, a to prý z důvodu přemokření. Je to pravda? Jak moc je vlastně možné, aby se kaktusovi stalo, že dostane příliš vody? Já osobně mám doma několik kaktusů různých druhů a snažím se jim věnovat co nejvíc péče. Většinou je zalévám jednou za dva týdny, ale teď se mi zdá, že jsem možná zalil o něco víc a začínám mít strach, jestli to nemůže způsobit nějaké vážné potíže. Před časem jsem četl, že kaktusy jsou na přemokření velmi citlivé a že by se jim mělo dávat pozor hlavně na to, aby stály v dobře drenážovaných květináčích. Mám tedy hrozný strach, že jsem to podcenil a teď by mohlo být už pozdě. Kdybych měl zjistit, že je něco v nepořádku s mými kaktusy, jak bych to měl poznat? Mohou mít nějaké viditelné příznaky nebo změny chování? Měli byste pro mě nějaké rady nebo tipy, jak se vyhnout tomu, aby moje rostlinky trpěly a umíraly kvůli vodě? Jak často bych měl vlastně kontrolovat půdu a co všechno mohu udělat pro to, abych zajistil optimální podmínky pro růst? Děkuji vám za odpovědi!