Kaktus s hnědými skvrnami - co teď?
Mám problém se svým kaktusem, který jsem si nedávno pořídil. Už nějakou dobu pozoruji, že se na něm objevily hnědé skvrny, a vůbec nevím, co to znamená. Kaktus mi vždycky připadal zdravý, tak jsem si říkal, že by mu nic nemělo být. Ale ty skvrny mě začínají opravdu znepokojovat. Myslím, že jsem mu možná dal příliš vody, ale zase na druhou stranu jsem se snažil dodržovat všechny rady ohledně zalévání. Víte, kaktusy přece nesnášejí přemokření jako ostatní rostliny. Mám také pocit, že hnědé skvrny mohou mít něco společného s nedostatkem světla, protože v zimě je tady u mě doma dost šero. Takže teď nevím, jestli bych měl kaktus přesunout blíž k oknu nebo jestli mám spíš zkontrolovat kořeny a ujistit se, že nejsou shnilé. Může to být i známka nějakého škůdce? Předtím jsem párkrát viděl malinké broučky na povrchu půdy a nejsem si jistý, jestli to může mít vliv. Co si o tom myslíte? Jak bych měl postupovat? Existuje nějaký způsob, jak zachránit kaktus před dalšími problémy? Prosím o radu od zkušenějších pěstitelů, protože já jsem v této oblasti ještě dost zelený.