Jak poznám, jestli můj kaktus potřebuje víc světla?
Mám doma pár kaktusů a poslední dobou se mi zdá, že jeden z nich nevypadá úplně nejlépe. Přemýšlím, jestli mu náhodou nedochází světlo, ale nejsem si úplně jistý, jak to poznat. Vím, že kaktusy milují slunce a potřebují ho víc než jiné rostliny, ale jaké konkrétní příznaky by mi měly napovědět, že je na tom špatně? Je normální, že se jejich barva mění na bledší odstín nebo že začnou vypadat trochu shrbeně? A co když začnou růst do výšky, ale vypadají slabě? Zkoušel jsem je přesunout blíž k oknu, ale mám obavy, abych je nespálil. Jaké množství světla je pro ně vlastně ideální? Třeba jak dlouho by měly být na přímém slunci denně? Myslím, že jsem slyšel něco o tom, že některé druhy kaktusů snesou i stín, ale jak to poznat? Je možné, že když mají málo světla, začnou mít i problémy s kořeny nebo se napadnou škůdci? Co byste doporučili jako nejlepší způsob, jak zjistit potřebu světla pro různé druhy kaktusů? Omlouvám se za spoustu otázek najednou, ale chci se ujistit, že dělám pro své kaktusy to nejlepší. Děkuji za rady!