Jak poznám, že můj kaktus má dostatek slunečního světla?
Mám doma kaktus a začínám si říkat, že by možná potřeboval víc slunečního světla, ale nejsem si tím úplně jistý. Jak to vlastně poznat? Nechci, aby mi umřel, tak se snažím zjistit, co pro něj můžu udělat. Všude čtu, že kaktusy milují slunce a potřebují ho hodně, ale já nevím, jak to správně posoudit. Mám ho umístěného na okně, které je orientované na jih, ale někdy si říkám, jestli je to dost. Jaké jsou tedy nějaké jasné znaky nebo příznaky toho, že by mohl mít víc světla? Můžete mi poradit, co přesně sledovat? Například co se týče barvy nebo tvaru? Je pravda, že pokud začne vyhledávat světlo a naklánět se ke slunci, tak to je jasný signál? A co když začne mít takové ty hnědé skvrny nebo ztrácí barvu? To by mohlo znamenat, že je příliš ve stínu nebo naopak přepálený? Hrozně mě zajímají všechny tyhle drobnosti ohledně jeho zdraví. Jak dlouho bych měl kaktus nechat na sluníčku? Měl bych ho otáčet nebo měnit jeho místo podle toho, jak se mění roční období? Rád bych slyšel vaše zkušenosti a tipy. Dík!