Pomůže UV lampa mému sukulentu růst lépe?
Zajímalo by mě, jestli má smysl používat UV lampu na pěstování sukulentů. Mám doma pár různých druhů a zdá se mi, že některé z nich se mi moc nedaří. Zvlášť když venku je zima a sluníčko svítí jen občas, tak si říkám, jestli by jim ta umělá UV světla pomohla k lepšímu růstu. Četl jsem, že UV záření může podporovat fotosyntézu a tím vlastně přispět k rychlejšímu růstu rostlin, ale potřebuji vědět, jestli to platí i pro sukulenty. Také jsem slyšel, že některé rostliny mohou být na příliš silné světlo citlivé. Jak bych měl tedy nastavit tu lampu, aby to bylo pro sukulenty ideální? Zajímalo by mě také, jak dlouho by měla být lampa zapnutá a jestli je potřeba mít lampu blízko rostlin nebo stačí nějaká vzdálenost. Narazil jsem i na názory, že uv lampa může způsobit spálení listů, ale zároveň si myslím, že když to udělám správně, mohlo by to být pro ně prospěšné. Mám pocit, že bych rád vyzkoušel něco nového a viděl na vlastních rostlinách výsledky. Takže pokud máte někdo zkušenosti s pěstováním sukulentů při použití UV lampy nebo jakékoli tipy na údržbu těchto krásných rostlin v domácích podmínkách, budu moc vděčný za vaše rady!