Meskalin.cz/Fórum/Jak často hnojit kaktusy na jaře?

Jak často hnojit kaktusy na jaře?

Mám pár kaktusů, které jsem si pořídil na jaře, a teď přemýšlím, jak často bych je měl hnojit, aby měly co nejlepší podmínky pro růst. Vím, že kaktusy potřebují speciální péči, ale nikdy jsem se s tímto tématem moc nezabýval. Jakým způsobem hnojit? Měl bych používat nějaké speciální hnojivo, nebo stačí něco běžného? A co se týče frekvence hnojení – je dobré hnojit každý týden, nebo to stačí třeba jednou za měsíc? Možná jsem přehlédl nějaké tipy, které by mi pomohly pochopit, jak na to správně. Navíc jsem slyšel, že záleží i na druhu kaktusu a jak moc slunce dostávají, takže by mě zajímalo, jak to ovlivňuje hnojení. Poradíte mi někdo s tímhle? Rád bych se dozvěděl víc o tom, jak kaktusy prospívají na jaře a co všechno potřebují pro zdravý růst.

132 slov
1.3 minut čtení
19. 8. 2021
Petra Vlčková

Kaktusy jsou dost specifický, co se hnojení týče. Na jaře, když začínají růst, je dobrý hnojit tak jednou za měsíc. Můžeš použít speciální hnojivo na kaktusy, to je ideální, protože má správné poměry živin. Běžné hnojivo pro rostliny by mohlo být moc silný a kaktusy by to nemusely zvládnout. Když je kaktus víc na sluníčku, může potřebovat trošku víc živin, ale ne přeháněj to. Vždycky radši začni s menší koncentrací hnojiva a klidně zkusit i zředěný roztok. Nezapomeň, že kaktusy nemají rády moc vody, takže dávej pozor na zálivku taky. Mysli na to, že každý druh může mít svoje specifické potřeby, takže se neboj kouknout i na info o konkrétním kaktusu.

111 slov
1.1 minut čtení
24. 10. 2023
Jan Nečas

Hnojit kaktusy na jaře je důležité, ale není potřeba to přehánět. Já obvykle hnojím jednou za měsíc, když začínají růst. Používám speciální hnojivo pro sukulenty, co koupíš v květinářství. Běžné hnojivo by mohlo být moc silné a kaktusy by to nemusely zvládnout. Měj na paměti, že různé druhy kaktusů mají různé potřeby – některé se víc sluní a potřebují víc živin, jiné jsou na tom hůř. Takže pozor na to, jaké máš kaktusy! Snaž se hnojit po zálivce, aby se hnojivo lépe vstřebalo. A určitě nezapomeň na dobrý odvod vody, aby ti neuhníly kořeny. Takže měsíc ideál, ale podle toho, jak se tvé kaktusy tváří, můžeš upravit. Držím palce!

109 slov
1.1 minut čtení
21. 10. 2022
Jindřich Malý
Meskalin.cz/Články/Hnojení kaktusů
Optimální frekvence hnojení kaktusů v různých ročních obdobíchZjistěte, jak často hnojit vaše kaktusy v závislosti na ročním období pro nejlepší růst a zdraví. Tento článek se zaměřuje na klíčové faktory ovlivňuj...
1000 slov
10 minut čtení
22. 2. 2021
Ing. David Kořínský
Přečíst článek
Podobné otázky