Meskalin.cz/Fórum/Musím hnojit sukulenty, když jsou venku?

Musím hnojit sukulenty, když jsou venku?

Zdravím všechny nadšence do sukulentů a kaktusů! Mám takový dotaz ohledně péče o moje milované rostlinky, které jsem letos poprvé vysadil na zahradu. Jsem si vědom toho, že v přírodě rostou sukulenty a kaktusy v dostatečně tvrdých podmínkách, ale když je mám venku, měl bych je nějak hnojit? Mám strach, že bych je mohl přehnojit nebo naopak jim nedat to, co potřebují. Jaký je vlastně rozdíl v hnojení, když jsou venku versus když je mám na okně v bytě? A co se týče typu hnojiva, jaké byste doporučili pro sukulenty? Viděl jsem různá hnojiva, ale nevím, jestli platí stejná pravidla jako pro jiné rostliny. A co se týče období hnojení - mám začít hnojit už teď na jaře, nebo počkat až do léta? Jak často bych měl hnojit, když jsou venku? Děkuji moc za rady a tipy! Rád bych se dozvěděl také o zkušenostech ostatních s pěstováním sukulentů venku.

149 slov
1.5 minut čtení
2. 9. 2023
Jindřiška Urbanová

Hnojení sukulentů venku je trochu jiná písnička než doma na okně. Když jsou venku, obvykle mají víc přirozených živin z půdy, takže to chceš s hnojením spíš mírně. Pokud máš kvalitní substrát, tak hnojení není nutné na jaře, ale jestli chceš, můžeš začít tak kolem léta. Stačí jednou za měsíc, ideálně nějakým slabým hnojivem určeným pro sukulenty – třeba tekutým na ředění. Určitě se vyhni hnojení v zimě, to bys je jen zbytečně stresoval. A sleduj je, když začnou růst nebo mají žluté listy, tak je možná čas na nějaký ten boost. Snaž se to nepřehnat, radši míň než víc. Jinak, venku taky víc snesou sucho a slunce, takže opatrně s vodou po hnojení.

114 slov
1.1 minut čtení
19. 11. 2024
Jitka Háchová

Takže hnojení sukulentů venku je trochu jiná liga než uvnitř. V přírodě si většinou vystačí sami, ale pokud je máš na zahradě, tak občas to hnojivo můžeš použít. Ale pozor, radši méně než víc, abys je nepřehnojil. Zkus nějaké hnojivo pro kaktusy nebo speciální hnojivo pro sukulenty, většinou mají méně dusíku. Co se týče období, jaro až léto je ideální. Takže klidně začni teď na jaře a pak hnoj jednou za měsíc během vegetační sezóny. Jen pozor na to, jaké počasí bude – jestli bude moc horko, tak hnojení omez. Venku můžou mít jiný potřeby než uvnitř, takže sleduj, jak rostou a podle toho se rozhodni.

106 slov
1.1 minut čtení
21. 1. 2024
Milan Sýkora
Meskalin.cz/Články/Hnojení kaktusů
Optimální frekvence hnojení kaktusů v různých ročních obdobíchZjistěte, jak často hnojit vaše kaktusy v závislosti na ročním období pro nejlepší růst a zdraví. Tento článek se zaměřuje na klíčové faktory ovlivňuj...
1000 slov
10 minut čtení
22. 2. 2021
Ing. David Kořínský
Přečíst článek
Podobné otázky