Meskalin.cz/Fórum/Kdy začít hnojit kaktusy po zimě?

Kdy začít hnojit kaktusy po zimě?

Zdravím všechny milovníky kaktusů a sukulentů! Chtěla bych se zeptat, kdy je ten pravý čas začít hnojit naše oblíbené kaktusy po zimním spánku. Vím, že během zimních měsíců jsou většina kaktusů v klidové fázi a nepotřebují tolik živin, ale jakmile přijde jaro, začíná mi vrtat hlavou, kdy je ten správný moment pro hnojení. Je lepší začít hnojit hned, jakmile se oteplí, nebo byste doporučili počkat ještě pár týdnů, než se rostlinky skutečně probudí? A co se týče typu hnojiva – je lepší použít tekuté hnojivo na kaktusy, nebo něco jiného? Mám také obavy, abych to s hnojením nepřehnala, protože vím, že příliš mnoho živin může uškodit. Ráda bych slyšela vaše zkušenosti a tipy na to, jak správně hnojit kaktusy po zimě, aby byly zdravé a krásné. Děkuji za každou radu!

130 slov
1.3 minut čtení
8. 1. 2023
Barbora Kříčková

Jasně, kaktusy po zimě začínají hibernaci končit tak kolem března nebo začátku dubna, podle toho, jak je počasí. Já osobně čekám, až se venku trošku oteplí a slunce začne svítit víc. Hnojím většinou až když vidím, že rostliny začínají růst, tj. mají nové výhonky nebo zelené pupeny.

Co se týká hnojiva, tak to tekuté na kaktusy je fajn. Dávám ho naředěné s vodou v menší koncentraci, protože fakt nechci, aby se mi něco spálilo. Takže radši míň než víc. Když začneš hnojit brzy a kaktusy ještě nejsou aktivní, můžeš je akorát poškodit. Takže jo, klidně počkej, než uvidíš, že se začínají probouzet.

101 slov
1 minut čtení
11. 12. 2024
Jan Bureš

Takže, já hnojím kaktusy většinou až tak v dubnu, když už je fakt teplo a vidím, že začínají růst. Mám pocit, že je lepší počkat, než začnou klíčit a aktivně růst. Jinak s hnojivem používám tekuté speciální na kaktusy – je to super snadné. Rozředím ho podle návodu a dám jednou za měsíc, když je sezóna. Určitě se neboj hnojit, ale fakt to nepřeháněj. Méně je víc, jinak můžeš kaktus spálit nebo mu uškodit. Takže měj oči otevřené a sleduj, jak reagujou. Hlavně na jaře na to jdou hodně dobře!

90 slov
0.9 minut čtení
21. 4. 2024
Helena Šimková
Meskalin.cz/Články/Hnojení kaktusů
Optimální frekvence hnojení kaktusů v různých ročních obdobíchZjistěte, jak často hnojit vaše kaktusy v závislosti na ročním období pro nejlepší růst a zdraví. Tento článek se zaměřuje na klíčové faktory ovlivňuj...
1000 slov
10 minut čtení
22. 2. 2021
Ing. David Kořínský
Přečíst článek
Podobné otázky