Potřebují kaktusy hnojivo i v zimě?
Když se řekne kaktus, většina lidí si představí tyto úžasné, trnitými bodlinami pokryté rostliny, které dokážou přežít v nehostinných podmínkách. Ale co se děje s našimi milovanými kaktusy v zimě? Mám pocit, že mnozí z nás přemýšlí o tom, jestli by měli kaktusy hnojit i v tomto chladném období. Zatímco léto je plné slunce a života, zima přináší chlad a krátké dny. Je to doba odpočinku pro většinu rostlin, ale jak to je s kaktusy? Potřebují nějaké extra živiny, nebo byste měli nechat hnojivo na jaro? Já osobně jsem slyšel různé názory – někteří lidé říkají, že v zimě byste měli úplně přestat hnojit, zatímco jiní tvrdí, že občasné hnojení může být prospěšné. Jak to tedy je? A co když mám kaktusy v domácnosti na okně? Měli bychom je hnojit méně než venku? Jaký druh hnojiva je nejlepší na zimu, pokud se rozhodneme jim nějaké dát? Hledám rady od zkušenějších pěstitelů, kteří mají vlastní zkušenosti s tímto tématem. Mohli byste mi prosím objasnit, jak správně pečovat o kaktusy během zimních měsíců a zda a jak je hnojit?